Αναζήτηση
Ρίτσαρντ Ρόξμπουργκ (Richard Roxburgh) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
23/01/1962
Ηλικία
62
Βιογραφικό
Ο Ρίτσαρντ Ρόξμπουργκ γεννήθηκε το 1962 και αποφοίτησε από το διακεκριμένο National Institute of Dramatic Art. Ξεκίνησε την καριέρα του στην υποκριτική με τηλεοπτικούς ρόλους. Το βιογραφικό του στην τηλεόραση περιλαμβάνει ένα βραβείο Silver Logie για την μίνι σειρά "Blue Murder", καθώς και υποψηφιότητες για βραβείο AFI (Australian Film Institute) Καλύτερου Ηθοποιού με τη δραματική μίνι σειρά "The Silence"και την τηλεοπτική ταινία "Hawke".

Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει σε ταινίες κάθε είδους, όπως "Oscar and Lucinda", "Mission: Impossible II", "Moulin Rouge!" και "Van Helsing", ενώ πρόσφατα δάνεισε τη φωνή του σε μία από τις κουκουβάγιες της ταινίας κινουμένων σχεδίων "Legends of the Guardian: The Owls of Ga’Hoole". Τον Νοέμβριο του 2010, ο Ρόξμπουργκ συμπρωταγωνίστησε με την Κέιτ Μπλάνσετ στη θεατρική παράσταση "Uncle Vanya", στο Sydney Theatre Company.

Η αγάπη του για τον κινηματογράφο τον οδήγησε και πίσω από τις κάμερες. Η πρώτη του σκηνοθετική δουλειά, με τίτλο"Romulus, My Father" και πρωταγωνιστή τον Έρικ Μπάνα, έλαβε διθυραμβικά σχόλια και κέρδισε τέσσερα βραβεία AFI, ανάμεσα στα οποία και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, ενώ ήταν υποψήφια και για AFI Καλύτερης Σκηνοθεσίας.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551