Αναζήτηση
Τζον Σ. Ράιλι (John C. Reilly) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
1965
Ηλικία
59
Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1965 στο Σικάγο. Σπούδασε στο Goodman School of Drama. Ο πρώτος του κινηματογραφικός ρόλος ήταν το 1989 στην ταινία του Μπράιαν Ντε Πάλμα "Απώλειες Πολέμου". Ακολούθησαν συμμετοχές σε ταινίες, όπως "Μέρες Κεραυνού", "Σκιές και Ομίχλη", "Δεν Είμαστε Άγγελοι", "What's Eating Gilbert Grape", "Hoffa", "Georgia", "Ολική Έκλειψη", "Άγριος Ποταμός". Συνεργάστηκε όμως ιδιαίτερα με τον σκηνοθέτη Πολ Τόμας Άντερσον σε ταινίες, από τις οποίες έγινε ιδιαίτερα γνωστός, όπως στις "Ξέφρενες Νύχτες" και "Magnolia".
Για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο πλάι στην Τζένιφερ Άνιστον στο φιλμ "The Good Girl", απέσπασε υποψηφιότητα για βραβείο IFP Spirit. Μετά την επιτυχημένη κωμωδία "Ο Ελεεινός Ιππότης της Ασφάλτου", ο Ράιλι συνεργάστηκε και πάλι με τον Γουίλ Φέρελ και τον παραγωγό Τζαντ Άπατοου στην ταινία "Αδέλφια για... Κλάματα".
Έχει προταθεί για ένα Όσκαρ και αρκετές Χρυσές Σφαίρες, τόσο σε κωμικούς όσο και σε δραματικούς ρόλους. Για την εξαιρετική του ερμηνεία στο βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας μιούζικαλ "Chicago", έλαβε υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Β' ανδρικού ρόλου. Την ίδια χρονιά, είχε πάρει μέρος σε άλλες δύο ταινίες που προτάθηκαν για Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας, τις "Συμμορίες της Νέας Υόρκης" του Μάρτιν Σκορσέζε και τις "Ώρες" του Στίβεν Ντάλντρι. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ο ίδιος ηθοποιός είχε πάρει μέρος σε 3 από τις 5 ταινίες, που είχαν προταθεί σε αυτή την κατηγορία για Όσκαρ.
Ο Ράιλι έλαβε επίσης δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα για την ταινία "Walk Hard: The Dewey Cox Story": Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία/ Μιούζικαλ και Καλύτερου Τραγουδιού (είχε γράψει το τραγούδι των τίτλων, το οποίο προτάθηκε και για βραβείο Γκράμι).
Πιο πρόσφατα δάνεισε τη φωνή του σε χαρακτήρα της ταινίας κινουμένων σχεδίων "9", ενώ πρωταγωνίστησε πλάι στη Σάλμα Χάγεκ στο φιλμ "Cirque du Freak: The Vampire's Assistant".
Άλλες ταινίες στις οποίες έχει συμμετάσχει: "Η Καλύτερη Παρέα", "Στοιχειωμένο Νερό", "Ιπτάμενος Κροίσος", "Εγκληματικά Μυαλά", "Καταιγίδα", "Στον Έρωτα του Παιχνιδιού", "Δεν με Φίλησαν Ποτέ", "Η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή".
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Πρώτη φωτογραφία απ’ το «The Lobster»  του Γιώργου Λάνθιμου Πρώτη φωτογραφία απ’ το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου  πριν 10 χρόνια
Guardians Of The Galaxy (2014) – Ο Μπράντλεϊ Κούπερ Φρουρός του Γαλαξία Guardians Of The Galaxy (2014) – Ο Μπράντλεϊ Κούπερ Φρουρός του Γαλαξία  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551