Αναζήτηση
Βαλ Κίλμερ (Val Kilmer) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
31/12/1959
Ηλικία
65
Βιογραφικό
Ο Βαλ Κίλμερ (Val Edward Kilmer) γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1959 στο Chatsworth, προάστιο του Los Angeles της California, έχοντας ινδιάνικη καταγωγή.

Φοίτησε στο Chatsworth High School, όπου σπούδασε θέατρο. Το 1977, φοίτησε στη σχολή Juilliard School στη Νέα Υόρκη.

Όταν ήταν στο Juilliard School, ο Κίλμερ ερμήνευσε διάφορους κλασικούς ρόλους όπως τον "Ορέστη", τον "Macbeth", τον "Ριχάρδο III" και τον "Ερρίκο IV". Το 1981, ενώ φοιτούσε ακόμα, πρωταγωνίστησε στο "How It All Began". Το 1983, ο Κίλμερ εμφανίστηκε στη θεατρική παράσταση "The Slab Boys" με τον Κέβιν Μπεϊκον και Σον Πεν. Η κινηματογραφική του καριέρα ξεκίνησε το 1983 όταν ο Κίλμερ πρωταγωνίστησε με την Μισέλ Φάιφερ στο «One Too Many».

Είναι από τους πιο παραγωγικούς ηθοποιούς της γενιάς του. Από την δουλειά του στο "Top Gun", στην ταινία "The Doors" του Όλιβερ Στόουν και "Heat" του Μάικλ Μαν, στις πιο πρόσφατες πρωταγωνιστικές του εμφανίσεις στο "Spartan" του Ντέιβιντ Μάμετ και το "Kiss, Kiss Bang, Bang" με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ο Βαλ Κίλμερ έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο σημαίνοντες σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Σε αυτή τη λίστα έρχονται να προστεθούν οι δύο νέες του ταινίες: "Deja vu" όπου ξαναγίνεται ομάδα με τον Τζέρι Μπρουκχάιμερ και τον Τόνι Σκοτ και "Dark Matter" πλάι στη Μέριλ Στριπ. Άλλες χαρακτηριστικές του εμφανίσεις περιλαμβάνουν τις ταινίες "Batman Forever", "Tombstone", "The Sain"’, "True Romance", "Willow", "At First Sight", "Thunderheart", κ.α.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551