Αναζήτηση
Ιωάννης Κυφωνίδης βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Ο Ιωάννης Κυφωνίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες με ειδίκευση στα μέσα μαζικής επικοινωνίας και τη διοίκηση ραδιοτηλεοπτικών μέσων στο NORTH COLLEGE. Σπούδασε LIVE ART THEATER στο acting studio της Αθηνάς Παππά στην Αθήνα, ενώ διδάχτηκε την τεχνική της Ivana Chubbuck “Acting Power”. Παρακολούθησε σεμινάρια σκηνοθεσίας και κινησιολογίας. Στα 8 του χρόνια κερδίζει το β΄βραβείο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής με θέμα το Διάστημα., ενώ στην περίοδο της εφηβείας του έκανε σπουδές κλασικής κιθάρας και φωνητικής στο Αττικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη του επαφή με το θέατρο έγινε σε ηλικία μόλις 12 ετών, όταν διασκεύασε για τη θεατρική ομάδα του σχολείου του (16ο Θεσσαλονίκης) τους «Μυστικούς Επτά» της Ένιντ Μπλάιτον και 6 χρόνια αργότερα , όταν διδάχτηκε τους «Μικροαστούς» του Γκόρκι από τον παιδαγωγό Χρήστο Ακερμανίδη.

Εργάστηκε ως παραγωγός εκπομπών και εκφωνητής στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 Θεσσαλονίκης, αλλά και ως συντάκτης-ρεπόρτερ στην εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" (ανταποκριτικό γραφείο Β. Ελλάδας). Από το 2005-2010 παρουσίασε δελτία ειδήσεων και εκπομπές στην ΕΤ3.

Το 2009 συμπρωταγωνίστησε με τη Βίκυ Παπαδοπούλου και το Χρήστο Λούλη στην ταινία μικρού μήκους της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη «Αμαξοστοιχία 532». Το 2010-2011 πρωταγωνίστησε στην παράσταση της Αθηνάς Παππά «Πεινάει Κανείς?» στο θέατρο ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ και στο ΙΔΡΥΜΑ "ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ"στην Αθήνα. Την άνοιξη του 2012 ανεβαίνει στο bar theater "Nueva Trova" η παράσταση "Sex And The Village", που γράφει μαζί με τον Κωνσταντίνο Ρόδη. Την ίδια περίοδο οι δυο τους επιμελήθηκαν το video art μικρού μήκους «Life in Shortcuts» που προβάλλεται σε διάφορα Φεστιβάλ.

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς αποδίδει φωνητικά το ρόλο του «Άρη» στη ραδιοφωνική εκδοχή (δραματοποιημένο audiobook) του MEA CULPA, σε κείμενο-σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρόδη. Τον ίδιο ρόλο καλείται να αποδώσει και στη θεατρική εκδοχή του κειμένου το Νοέμβριο του 2013 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε σκηνοθεσία του ίδιου και του Κωνσταντίνου Ρόδη.

Τα δύο τελευταία χρόνια (2012-2013) έστησε, σκηνοθέτησε και ερμήνευσε μαζί με τον Κωνσταντίνο Ρόδη την κινησιολογική- εικαστική performance «Γύρνα Πίσω…Στα Ψηλά Τακούνια», εμπνευσμένη από τις ταινίες του Pedro Almodovar, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα (Στοά Μαλακοπή, Επί Κολωνώ, Βυρσοδεψείο, ΦΙΞ in art). Το υλικό όλων των παραστάσεων μάλιστα θα μονταριστεί σε ταινία βωβού κινηματογρά... Διαβάστε περισσότερα
φου υπό τη συνοδεία πρωτότυπης μουσικής και τον τίτλο «Γύρνα Πίσω…Στα Ψηλά Τακούνια, The Movie».

Το 2013 πρωταγωνίστησε στην ταινία μικρού μήκους «Μινιατούρα» σε σενάριο-σκηνοθεσία Στέφανου Κακαβούλη ,ενώ συμμετείχε στην ταινία μικρού μήκους «Το μπαλόνι» , στο πλευρό της Τζόυς Ευείδη, σε σκηνοθεσία Ναταλίας Λαμπροπούλου.

Παράλληλα σκηνοθέτησε από κοινού με τον Κωνσταντίνο Ρόδη τις ταινίες μικρού μήκους «Τα Χειρότερα της Ημέρας» με τη Ζήνα Κουτσελίνη, «Μονομαχία Ζυμαρικών» με τις Νέλλη Γκίνη και Μίνα Ορφανού και «Η ανθρωποφαγία σου πάει πολύ» με τις Φωτεινή Ντεμίρη και Παρθένα Χοροζίδου.


ΘΕΑΤΡΟ
---Νοέμβριος 2013: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης- Mea Culpa του Κωνσταντίνου Ρόδη
(Σκηνοθέτης-Ηθοποιός)
---Μάιος-Ιούνιος 2013 : Φιξ in art-Γύρνα Πίσω…Στα Ψηλά Τακούνια
(Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Μουσική Επιμέλεια-Ερμηνεία)
---Απρίλιος 2013: Βυρσοδεψείο-Γύρνα Πίσω…Στα Ψηλά Τακούνια
(Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Μουσική Επιμέλεια-Ερμηνεία)
---Μάιος 2012: Επί Κολωνώ, Γύρνα Πίσω…Στα Ψηλά Τακούνια
(Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Μουσική Επιμέλεια-Ερμηνεία)
---Απρίλιος-Ιούνιος 2012: Nueva Trova-Sex&The Village
(Συγγραφέας)
---Μάρτιος 2012: Στοά Μαλακοπή -Γύρνα Πίσω…Στα Ψηλά Τακούνια
(Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Μουσική Επιμέλεια-Ερμηνεία)
---Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2011: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-Πεινάει Κανείς της Αθηνάς Παππά
(Ηθοποιός)
---Μάιος-Ιούνιος 2010: Επί Κολωνώ- Πεινάει Κανείς της Αθηνάς Παππά
(Ηθοποιός)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

2013: Ταινία Μεγάλου Μήκους(Κινηματογραφημένη παράσταση) «Γύρνα Πίσω…Στα Ψηλά Τακούνια-The Movie»
(Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Επιμέλεια-Ερμηνεία)
2013: Ταινία Μικρού Μήκους «Η ανθρωποφαγία σου πάει πολύ» (Σύλληψη-Σκηνοθεσία). Με τις Φωτεινή Ντεμίρη και Παρθένα Χοροζίδου.
2013: Ταινία Μικρού Μήκους «Μονομαχία Ζυμαρικών».
(Σύλληψη-Σκηνοθεσία) Με τις Νέλλη Γκίνη και Μίνα Ορφανού.
2013: Ταινία Μικρού Μήκους «Τα Χειρότερα της Ημέρας»
(Σύλληψη-Σκηνοθεσία). Με τη Ζήνα Κουτσελίνη
2013: Ταινία Μικρού Μήκους «Το μπαλόνι» σε σκηνοθεσία Ναταλίας Λαμπροπούλου με τη Τζόυς Ευείδη
(Guest Star)
2013: Ταινία Μικρού Μήκους «Μινιατούρα» σε σκηνοθεσία Στέφανου Κακαβούλη (Ηθοποιός)
2012: Video Art μικρού μήκους « Life in Shortcuts»
(Σύνθεση-Σκηνοθεσία-Ερμηνεία)
2009: Ταινία Μικρού Μήκους «Αμαξοστοιχία 532» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη με το Χρήστο Λούλη και τη Βίκυ Παπαδοπούλου
(Guest Star)

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
2013: Θέατρο στο Ραδιόφωνο «Δραματοποιημένο Audiobook»
«Mea Culpa» σε κείμενο-σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρόδη
(Ηθοποιός)
1995-1996 : Μαγκαζίνο «Στάση Ραδιοφώνου»¨με το Στράτο Τζώρτζογλου στον ANT1 97,5
(Παραγωγή-Επιμέλεια-Σκριπτ)

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
2005-2010: Παρουσίαση Εκπομπών και Δελτίων Ειδήσεων στην ΕΤ3.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Από τον Οκτώβριο του 2010 λειτουργεί μαζί με τον Κωνσταντίνο Ρόδη το καλλιτεχνικό-πολιτιστικό μπλογκ FASHIONART LOVER, βασικό πυλώνα της δημιουργικής ομάδας «ΜΟΔΑΣ&ΤΕΧΝΗΣ ΕΡΑΣΤΕΣ»
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
«Μαγεμένη Βασιλοπούλα» «Μαγεμένη Βασιλοπούλα»  πριν 9 χρόνια
MEA CULPA του Κωνσταντίνου Ρόδη MEA CULPA του Κωνσταντίνου Ρόδη  πριν 10 χρόνια
Η επίσημη ανακοίνωση του PANTHEON THEATRE για τη συνεργασία Βίσση-Ρέμου! - ποιος ο τίτλος του προγράμματος; Η επίσημη ανακοίνωση του PANTHEON THEATRE για τη συνεργασία Βίσση-Ρέμου! - ποιος ο τίτλος του προγράμματος;  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551