Αναζήτηση
Νίκος Μαστοράκης: Megaλεία με άρωμα παλαιοπωλείου | iShow.gr
Ειδήσεις
Νίκος Μαστοράκης: Megaλεία με άρωμα παλαιοπωλείου
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
11:59


Τι γράφει ο Νίκος Μαστοράκης για το Mega...

Συναισθηματικα φορτισμένη η πρεμιέρα του νέου Mega Channel που δεν είναι ακριβώς το παλιό Mega Μου των εκδοτων/επιχειρηματιών που χειραγώγησαν για δεκαετίες την πολίτικη και κοινωνική ζωη του τοπου. Το νεο Mega δεν εχει βαριά ονόματα στην ενημέρωση και το 75% του νέου προγραμματος ειναι... παλιο.

Τεχνικα και αισθητικα, το παντρεμα του σημερινου 16:9 σε HD με το σχεδον τετραγωνο 4:3 του αρχειακου SD υλικου, εχει πολλα προβληματα. Το να κανεις το 4:3 σε συγχρονο φορματ 16:9 προϋποθετει οτι γεμιζεις την τωρινη οθονη με περιεχομενο οπτικα παραμορφωμενο.

Ολοι οι ηθοποιοι θα ειναι συμπιεσμενοι και κοντοχοντροι ενω η αναλογικη εικονα, οσα φιλτρα κι αν της βαλουν, θα ειναι χειροτερη απο τις αυθεντικες 625 γραμμες της, με ξεπλυμενα χρωματα και μονοφωνικο ηχο. Τα δειγματα/τρεϊλερς που ειδα στην Cosmote εστω και βαρυτατα επεξεργασμενα, ειναι εμφανεστατα ασυμβιβαστα με την "ηλικια του Netflix" και ενα τετοιο μπαραζ SD ισως μετατρεψει το αρχειο σε αχρειο, ισως δηλαδη απομυθοποιησει τον θρυλο.

Ομως το παλιο Mega ειχει διακριθει στη μυθοπλασια και πολλοι θεατες θελουν να ξαναδουν (οι νεωτεροι να δουν) και να αναψηλαφισουν τις παλιες αγαπημενες κωμωδιες. Το χιουμορ τους, δεκαδες χρονια πριν, κραταει ακομη; Μεταφραζεται στις παραμετρους του 2020; Και, το χειροτερο: οταν το Mega αρχισει παραγωγη νεων δραματικων σειρων, το νεο προϊον θα μπορεσει ποτε να σταθει πλαϊ στο παλιο η θα κατατροπωθει απο το ενδοξο παρελθον; Οπως εγινε και στις θλιβερα αποτυχημενες αποπειρες του Σκάϊ;

Το υπολοιπο (νεο) προγραμμα επικυρωνει το talk is cheap. Ανθρωποι (ακομη και φανατικες Τσιπρικες ντουντουκες σαν τη γνωστη κολλητη του Ανεγκεφαλου) μιλανε ολημερίς, επειδη οντως το μπλα μπλα ειναι φτηνο. Και τουτο το υβριδικο πηγαινε-ελα στον χρονο, θα ειναι θεμα για συζητηση στις επομενες βδομαδες.

Megaλεία, λοιπον, με αρωμα παλαιοπωλειου.

Παρε ο,τι θελεις παλιατζη, απο μια megaγαπη που... ξαναζει.
Σχετικά πρόσωπα
Νίκος Μαστοράκης
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551